Uczniowie klas gimnazjalnych na warsztatach kulinarnych

20 października 2017 r dziesięciu uczniów klas trzecich gimnazjum pod opieką pedagoga szkolnego uczestniczyło w warsztatach kulinarnych w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Szefów Kuchni zorganizowanych w Zespole szkół Agrotechniczno – Ekonomicznych w Weryni. Wszyscy uczestnicy mieli możliwość poznania tradycyjnej i nowoczesnej kuchni. “Wybrali się w niesamowitą kulinarną podróż do Azji – sporządzając sushi – maki i makaronową sepię. Przeżyli również rewolucje drożdżowe wykonując szneki z glancem, rogaliki krucho – drożdżowe, warkocze drożdżowe z nutellą. Były również “brozioki – prozioki” i przepyszne desery – fantazja, orzeźwiające smoothie z jarmużu i “warzywne trio” gotowane na parze. nieodłącznym elementem kulinarnych wyczynów była nauka dekorowania stołu “Stoliczku nakryj się – dekoracyjny plac zabaw”. Warsztaty były dla wszystkich ciekawą podróżą do kulinarnego świata, podczas której uczestnicy mieli okazję odkrycia w sobie pasjonata kuchni, zachwycić się smakami Azji oraz poznać swoje predyspozycje zawodowe związane z gastronomią.

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status